300 ratturit veeres läbi linna ja käis Ugalal külas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui viimased ratturid Vabaduse platsilt liikuma hakkasid, oli grupi pea juba Centrumi kaubanduskeskuse juures. Selline nägi välja teist aastat peetud Tour d´Öö, kus korraldajate hinnangul oli ligi 300 osalejat.

Ratturite väe kokku kutsunud ja neid poolteist tundi linna tänavatel juhtinud Tõnis Savi sõnul oli neil varutud 200 osalejakaarti, aga need said otsa tublisti enne kella 20, kui ratturid reede õhtul Vabaduse platsilt liikuma hakkasid.

Osalejaid oli igast masti. Oli võistlussportlase vormis mehi ja naisi, oli pisut logiseval ja aastakümneid vanadel ratastel veerejaid. Oli pensioniealisi ning lasteaias käijaid. Kõige pisemad veeresid emade või isade rataste külge kinnitatud turvatoolides ning mõnigi pisike osaleja oli poolteist tundi hiljem Koidu seltsimaja juures, kohas kus ühine sõit läbi sai, juba tukkuma jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles