Õpetaja tapnud noormees tunnistas end kohtus süüdi

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et lühendada õpetaja tapmises süüdistatava Vahuri teekonda piltnike ja kaamerameeste vaateväljas, juhatati ta Viljandi kohtumajja Koidu tänava poolsest uksest. Seejuures turvas noormeest terve hulk tugevaid politseinikke.
Et lühendada õpetaja tapmises süüdistatava Vahuri teekonda piltnike ja kaamerameeste vaateväljas, juhatati ta Viljandi kohtumajja Koidu tänava poolsest uksest. Seejuures turvas noormeest terve hulk tugevaid politseinikke. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Paalalinna kooli saksa keele õpetaja tapmise eest eile kohtu ette astunud 16-aastane Vahur kinnitas pärast prokuröri avakõnes esitatud süüdistust, et mõistab seda ja tunnistab end süüdi.

Kuigi süütegu on omaks võetud, seisab ees siiski üld-, mitte lühimenetlus, sest noormehe kaitsja Mihkel Gaver tahab kohtusaalis välja selgitada, kas mullu 27. oktoobril toime pandud kuritegu võis olla provotseeritud. Ajakirjanikega suhtlema Gaver eile ei soostunud.

Kinniste uste taga peetava arutelu esimesel istungil esitas Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kaire Hänilene süüdistuse kokkuvõtte ning andis ülevaate kohtus esitatavatest tõenditest, mis kinnitavad kuriteo toimepanemise asjaolusid ja selle ettekavatsetust. Hiljem kinnitas prokurör ka avalikult, et süüdistuse sisu on sama, mis varem märgitud: noormeest süüdistatakse õpetaja tapmises isa tagant salaja näpatud revolvriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles