Kauplemine algab kell 10

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka aiandustalu peremees Endel Sööt toob müügiks mitut sorti maasikataimi, tomateid ja kurke ning isuäratavaid vaarikaid.
Tammeka aiandustalu peremees Endel Sööt toob müügiks mitut sorti maasikataimi, tomateid ja kurke ning isuäratavaid vaarikaid. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pühapäeval saab Suure-Jaanist ostjate ja müüjate kohtumispaik. Laadal kauplemine algab kell 10.

Lauluväljakul on kohta 150 kauplejale. Kohale on lubanud tulla mitu läinud pühapäeval Vastemõisa laadal kaubelnud müüjat, nende hulgas Endel Sööt ja Priidu Raudkats Jõgevamaalt Tammeka aiandustalust. Nemad toovad müügiks mitut sorti maasikataimi, tomateid ja kurke ning karpides isuäratavaid vaarikaid.

Söödi sõnul tehakse talus aiatöid kuuel hektaril ning marju ja istikuid jätkub, et nendega igal nädalalõpul laadale sõita. Sööt  lubas Suure-Jaani laadale kaasa võtta nelja sorti maasikataimi: «Rumba», «Polka», «Salsa» ja «Ostara». Kui need sordid on aias olemas, jätkub meeste sõnul marju suve algusest lumeni välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles