Linnaametnikud avavad tänavakohviku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellatorni kohvik on avatud laupäeval Viljandi raekoja kellatorni jalamil.
Kellatorni kohvik on avatud laupäeval Viljandi raekoja kellatorni jalamil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval peetaval Viljandi tänavaturgude päeval avavad raekojas töötavad ametnikud Kellatorni kohviku, kus pakuvad vabatahtliku annetuse eest enda valmistatud hõrgutisi. Kogutud summa antakse heategevuseks.

Kohviku kotletimeister Johan-Kristjan Konovalov, kes muul ajal töötab linnavalitsuse avalike suhete spetsialistina, ütles, et kohviku kutsusid ellu linnavalitsuse kollektiivis töötavad inimesed, kes soovivad koos teiste viljandlastega linna sünnipäeval toimuvast osa saada.

«Usun, et igas kollektiivis on inimesi, kes on kolleegide seas tuntud oma kokakunsti poolest. Raekoja rahvas pole siin mingi erand,» rääkis Konovalov.

Tema kinnitusel saab otse kellatorni jalamil, linnapea August Maramaa skulptuuri ümber paiknevast tänavakohvikust nii soolaseid kui magusaid hõrgutisi. Selle, kui palju üks või teine suutäis maksma hakkab, otsustab iga kohviku külastaja oma sisetunde järgi.

«Meie ettevõtmine on puhtalt iseenda ja teiste rõõmustamiseks ja kahe noore inimese abistamiseks. Kogu rahasumma, mis kohvikule annetatakse, läheb kahele tublile üliõpilasele, kes on siirdunud Viljandist kõrgharidust omandama, kuid kes pere majanduslikule toele loota ei saa,» selgitas Konovalov.

Kellatorni kohvik on avatud laupäeval kella 10–13 Viljandi raekoja kellatorni jalamil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles