Õpetaja tapmises süüdistatav tunnistas end süüdi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna ajal viidi noormees kohtumajast politseimajja ning istub jätkub kella 14 ajal.
Lõuna ajal viidi noormees kohtumajast politseimajja ning istub jätkub kella 14 ajal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Õpetaja tapmise eest kohtu ette astunud 16-aastane noormees kinnitas pärast prokuröri avakõnes esitatud süüdistust, et mõistab seda ja tunnistab end süüdi. Noormehe kaitsja tahab aga kohtusaalis uurida, kas tegu võis olla provotseeritud tapmisega.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kaire Hänilene esitas avakõnes süüdistusest kokkuvõtte ning andis ülevaate kohtus esitatavatest tõenditest, mis kinnitavad kuriteo toimepanemise asjaolusid ja selle ettekavatsetust.

Kaitsja vandeadvokaadi abi Mihkel Gaver ütles, et tema kaitsealune on süü omaks võtnud. Kohtumenetluse käigus tuleb kaitsja sõnul uurida aga ka seda, kas tegu võis olla provotseeritud tapmisega.

Kohtuistung jätkub täna kannatanu ülekuulamisega. Istung on alaealise süüdistatava ja kannatanute eraelu kaitseks kinnine. Noormeest süüdistatakse Viljandi Paalalinna kooli õpetaja Ene Sarapi tapmises ning tulirelva ja padrunite ebaseaduslikus käitlemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles