Viljandi sõudja püstitas kiikumise rekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo mõni minut pärast uue rekordi püstitamist.
Kaspar Taimsoo mõni minut pärast uue rekordi püstitamist. Foto: Andrea Forlani

Viljandist pärit sõudja Kaspar Taimsoo püstitas kolmapäeval Itaalias Milanos maailmanäituse EXPO Eesti paviljoni ees kiikingus uue Guinnessi ja maailmarekordi, kiikudes 7 meetri ja 15 sentimeetri pikkuste aistega.

Eestlased suutsid Milanos kehtivat maailmarekordit lüüa lausa kaks korda. Kõigepealt Ants Tamme tulemusega 7,10 meetrit ja seejärel alles paar nädalat tagasi sõudmise maailmameistrivõistlustel pronksi võitnud Kaspar Taimsoo tulemusega 7,15 meetrit.

«See oli tubli pingutus, sest pärast sõudmise maailmameistrivõistlusi oli mul suur pingelangus ja keha üsna kurnatud. Seetõttu polnud mul ka võimalik kiikinguks treenida,» rääkis Taimsoo. «Õnneks oli sõudmisest tugev füüsiline põhi all ja see võimaldas mul uue maailmarekordi nimel piisavalt pingutada. Rõõm on see, et kohapeal oli palju eestlasi kaasa elamas, sealhulgas mitu riigikogu liiget.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles