Krossikakerdus ärgitab maratonsõidule ja aitab jäähalli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel on Holstre-Nõmme motokrossirajal ja selle veerel kõvasti sagimist ja pusimist: homme näitavad kümnendal «Mulgikakerdusel» oma oskusi harrastajad, kunagised tipptegijad ja pisikesed krossitajad ning pühapäeval saab teoks maratonilaadne kestvussõit.

Üks Eesti omanäolisemaid motokrossivõistlusi, mida korraldajad kutsuvad hellitavalt kakerduseks, ent mida ametlikult nimetatakse mehaanikute ja sõprade mitteametlikeks maailmameistrivõistlusteks ehk MMM-iks, algab homme kell 8 ajasõitudega. Esimene võistlusstart kõige pisematele, alla 9-aastastele sõitjatele 50 cm³ ratastel antakse kell 11. Edasi pääsevad rajale naised ja retroklassi sõitjad, seejärel Ässad, Ägedad, Tuusad, Tähed, Sidemehed ja Teerullid. Kõik nad saavad oma võimu näidata kahel võistlussõidul.

Korraldajad ootavad kahel päeval rajale ligemale poolt tuhandet sõitjat ning muidugi mitu korda rohkem inimesi raja äärde. Homme pärast viimast võistlussõitu ja enne loosi teel selguvate võitjate autasustamist saab teoks oksjon, mille tuludega aitavad motomehed Viljandi jääväljakut halliks ehitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles