Homme algav kolmas «Viljandi Music Walk» koondab arvukalt kultuurisündmusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festival «Viljandi Music Walk» on selleks aastaks mitmepäevaseks kasvanud.
Festival «Viljandi Music Walk» on selleks aastaks mitmepäevaseks kasvanud. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

«Viljandi Music Walki» (VMW) ümber koondunud tegevuste ja osalejate ring suureneb iga päevaga. Lisaks tavapärasele, mööda linna hajutatud kontserdiprogrammile on kolme päeva jooksul kõrvaltänavates ja nurgatagustes tegevust igale maitsele.

Ametliku alguse saab muu hulgas Viljandi aastapäeva tähistav nädalalõpp juba reedel kell 17 Viljandi kunstikooli uue maja hoovilt ja lõpeb pühapäeva pärastlõunal, kui Sepa tänava peo viimased külalised on lahkunud.

VMW nädalalõpp koondab endas nii kontserdi- ja teatrimajades toimuva ning kogukondlikud tegevused: osa saab kümnest kontserdist, on Ugala teatri hooaja esimene etendus ja ajutise maja avamine, mööda linna saab tuuritada jalgratastel «Tour d`ÖÖl», teoks saab Eestis ainulaadne tänavaturgude päev, linnaliinibussides mängivad pilli pärimusmusmuusikud, kultuuriakadeemia korraldab linnnaruumis performance`ite päeva ja avatakse hulgaliselt pop-up-poode ja -kohvikuid. Lisaks mängib oma rolli Viljandi, mida korraldajad ärgitavad uue nurga alt avastama või taasleidma.

Erilist rõhku on festivalil seekord pandud toidule: kõikides VMW kontserdipaikades pakub kõhutäidet erinev toitlustaja ja fookus on köökidel, mida muidu Viljandis ei näe või mis asuvad kohtades, kus neid oodata ei oskaks. Nii saab näiteks nukuteartis toimuval kontserdil sushit ja tenniseväljakutel paneb grilli tossama Balti jaama legendaarne hamburgeriurgas Burger Box.

Kõige tähtsamal kohal sel nädalavahetusel on aga ikka muusika. Kolmel päeval astuvad üles ansmblid ja DJ-d meilt ja mujalt. Reedese kontserdiprogrammi avab VMW kõige kaugem külaline, San Francisco indie-bänd Vetiver, laupäeval saab eri kohtades osa Vaiko Epliku, Kreatiivmootori, Gorõ Lana, Leikki ja arvukate DJ-de ülesastumistest.

Viljandi Music Walk on kolmandat korda peetav kultuurilis-kogukondlik muusikaüritus, mille omapära on, et esinejad ja kontserdipaigad ei kordu kunagi. Nii on esinemispaikadeks olnud näiteks raamatukogu, taaskasutuskeskus, koolimaja hoov ja teised mitte just kõige igapäevasemad kontserdikohad. Festival on oma kontseptiooniga pälvinud palju tahelepanu, tänavu andis Viljandi linnavolikogu «Viljandi Music Walkile» linna kultuuripreemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles