Kaspar Taimsoo püstitas Milanos maailmanäitusel uue Guinnessi rekordi

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo püstitas kiikingus maailmarekordi Milanos Expo Eesti paviljoni ees.
Kaspar Taimsoo püstitas kiikingus maailmarekordi Milanos Expo Eesti paviljoni ees. Foto: Andrea Forlani

Viljandist pärit sõudja Kaspar Taimsoo püstitas kolmapäeva õhtul Milanos maailmanäituse Eesti paviljoni ees kiikingus uue Guinnessi rekordi, milleks on 7,15 meetrit ja mis on ühtlasi uus maailmarekord.

Eestlased suutsid Milanos kehtivat maailmarekordit lüüa lausa kaks korda. Kõigepealt Ants Tamme tulemusega 7.10 ja seejärel Kaspar Taimsoo tulemusega 7.15.

„See oli tubli pingutus, sest pärast sõudmise maailmameistrivõistlusi oli mul suur pingelangus ja keha üsna kurnatud. Seetõttu polnud mul ka võimalik kiikinguks treenida. Õnneks oli sõudmisest tugev füüsiline põhi all ja see võimaldas mul täna piisavalt pingutada uue maailmarekordi nimel. Rõõm on see, et kohapeal oli palju eestlasi kaasa elamas, sealhulgas mitu riigikogu liiget,” sõnas Taimsoo.

Rekordi fikseerisid Milanos viibinud riigikogulased Toomas Kivimägi ja Ken-Marti Vaher.

Milanosse Eesti paviljoni on ehitatud spetsiaalselt kaks kiike, millega üritati esimest korda rekordit purustada sealsel Eesti rahvuspäeval, 7. juunil. Toona see ei õnnestunud.

Sel suvel on Expol mitmel korral kiikesid proovinud sajad külalised.

Kiiking on 1993. aastal eestlase Ado Koski leiutatud spordiala, mis seisneb võimalikult pikkade aistega üle võlli kiikumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles