Ministri juhtimisel peeti pagulaste üle rahulikult aru

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna rääkis Sakala keskuse sammassaalis huvilistele, mis ja kuidas pagulastega sünnib.
Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna rääkis Sakala keskuse sammassaalis huvilistele, mis ja kuidas pagulastega sünnib. Foto: Marko Saarm / Sakala

Paar inimest noogutas kaasa, kui sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna jõudis jutuga sinnamaale, et Eesti on rahvusriik ning keegi ei saa kohustada meid mingit hulka pagulasi vastu võtma. Selleks hetkeks oli umbes 30 inimest teda juba mõnda aega kuulanud, aga see oli esimene emotsioon, mis silma hakkas.

Esmaspäeva õhtul Sakala keskuse sammassaalis asetleidnud avalikule arutelule oli pandud pealkirjaks «Pagulased Eestis – müüdid ja tegelikkus». Minister andis kõigile huvilistele ülevaate sellest, mis, miks ja kuidas põgenikega sünnib, ning kuulajad said talle küsimusi esitada. Suure osa kohale tulnutest moodustasid Tsahkna juhitava erakonna Isamaa ja Res Publica Liidu kohalikud poliitikud, kuid sekka oli sattunud ka teistsuguse taustaga inimesi.

Harilikult kirgi kütva teema arutelu kujunes väga rahulikuks. Margus Tsahkna ise märkis, et selliste kohtumiste mõte on rääkida asjadest nii, nagu need on. Ta rõhutas, et Eesti ees seisvaid küsimusi ei tule lahendama mitte keegi teine. Muu hulgas avaldas Tsahkna arvamust, et põgenikekriis ei lõpe niipea, ning tunnistas, et inimeste riikide vahel laiali jagamine üksi olukorda ei lahenda. Minister toonitas, et Euroopa Liidu lõunapiir tuleb nii-öelda pidama saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles