Viljandi linn kutsub kõiki osa saama kirevast aastapäevapeost

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi
Viljandi Foto: Elmo Riig / Sakala

Tuleval nädalavahetusel oma 732. aastapäeva tähistav Viljandi kutsub kõiki 18.–20. septembrini pidutsema, sest linna vallutavad eriilmelised kultuuri- ja kogukonnaüritused.

Kolm kirevat päeva saavad hoo sisse reedel kell 17, kui Viljandi kunstikool avab oma uue maja Posti tänaval. Seejärel, kell 20 on kõik oodatud Vabaduse platsile, kus saab alguse ühine jalgratastel avastusretk mööda hämarduvaid tänavaid ehk «Tour d`ÖÖ». Pärast sõidu lõppu jätkub õhtu Koidu seltsimajas Viljandi Music Walki avakontserdiga, millel astub üles ansambel Vetiver Ameerika Ühendriikidest ning DJ-d Nestor ja Morna.

Laupäev algab teist korda peetava Viljandi tänavaturgude päevaga, kus kohalikud inimesed üle terve linna avavad koduturgusid ja -kohvikuid.

Kell 13 oodatakse aga kõiki Viljandi mõisa parki, kus peetakse linna sünnipäevapidu ja pakutakse sünnipäevakooki. Sel puhul annab tasuta kontserdi Vaiko Eplik koos Eliidiga.

Päeva jooksul tegutsevad linnas pärimusmuusikud, kes musitseerivad linnaliinibussides, ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide tudengid.

Kell 17 avab 96. hooaja Ugala teater, kes oma päriskodu remondi ajaks on kolinud endisesse tööstushoonesse Pargi tänaval. Seal esietendub Ott Aardami ja Oskar Lutsu «Making of »Kapsapea«». Kell 21 algab seal aga Viljandi Music Walki lõpupidu ja Ugala teatri hooaja avapidu, kus varaste hommikutundideni keerutavad teiste seas plaate Ugala teatri töötajad eesotsas näitleja Luule Komissaroviga.

Pühapäeval on kõik oodatud kell 10 algavale Sepa tänava peole, mis on linlaste ühine hommikupiknik pika laua taga. Kohapeal pakub head-paremat Resto ÕU, kuid tulla võib ka oma piknikukorviga. Meeleolumuusikat mängivad kohalikud DJ-d ning avatud on legendaarne Sepa tänava puuonn.

Lisaks on laupäeval ja pühapäeval võimalik tasuta külastada Kondase keskust ja vana veetorni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles