Viljandimaa maratonimees teenis hõbeda

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinar Vaine.
Heinar Vaine. Foto: Eero Vabamägi

Viljandimaa klubi Staier jooksja Heinar Vaine lõpetas SEB Tallinna jooksumaratoni teist aastat järjest kolmanda kohaga ja sai Eesti meistrivõistlustel taas hõbemedali.

Heinar Vaine, kes juba kevadel nimetas Tallinna jooksumaratoni ja Eesti noorsooklassi maratonirekordi uuendamist oma hooaja peamiseks eesmärgiks, jäi seekord oma eelmise aasta tulemusele 39 sekundiga alla.

Jooksumehe sõnul püsis ta rekordigraafikus veel 30. kilomeetril, kuid lõpp kujunes talle raskeks. Sellest hoolimata tegi 22-aastane jooksumees suurepärase võistluse, lõpetades ajaga 2:24.09.

SEB Tallinna maratoni maratonidistantsi võitis keenialane Kiprop Tonui ajaga 2:18.04.  Tema järel finišeerus Eesti meistrivõistluste tiitli võitnud ja üldarvestuses teise koha saanud Sergei Tšerepannikov, kes jooksis isikliku rekordi 2:23.48.

Maratonile oli end kirja pannud 2140 jooksjat.

Heinar Vaine eesmärgiks olnud Eesti noorsooklassi ehk alla 23-aastaste Eesti maratoni rekord on 2:22.45, mille 1994. aastal jooksis Vändras Henno Haava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles