Minister räägib viljandlastele siia saabuvatest pagulastest

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna kinnitusel ei sunnita omavalitsusi ühtegi pagulast vastu võtma – kõik on vabatahtlik.
Margus Tsahkna kinnitusel ei sunnita omavalitsusi ühtegi pagulast vastu võtma – kõik on vabatahtlik. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Täna kell 19 kutsub sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna kõiki huvilisi Sakala Keskusesse, kus ta räägib pagulastega seotud faktidest ja müütidest.

Avalikul arutelul annab minister Tsahkna lisaks ülevaatele Euroopas toimuvast ning Eesti seisukohtadest ka täpsemaid selgitusi, kuidas Eesti valmistub pagulaste vastuvõtuks. Minister selgitab, mida tehakse sõjapõgenike vastuvõtuks, et tagada nende võimalikult hea kohanemine.

„On arusaadav, et inimesed tahavad teada, milliseid samme riik astub ning selgitustööd nõuab tekkinud olukord kindlasti,“ lausus Margus Tsahkna. Minister tutvustab täpsemalt pagulaste teekonda Eestisse ning milline näeb välja nende vastuvõtt siin. „Meie eesmärk on, et siia saabuvad inimesed võimalikult hästi kohaneksid ning sellest lähtub ka väljatöötatud tegevuskava, kus olulisel kohal on keeleõpe, tugiisik ja meie ühiskonna toimimise reeglid," selgitas Tsahkna.

Kõigil arutelus osalejatel on võimalik esitada ka küsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles