Ministeerium: Viljandil on õigus kooliremondiks raha küsida

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kolmest suurest põhikoolist on Paalalinna kool ainus, mida pole kapitaalselt uueks ehitatud.
Viljandi kolmest suurest põhikoolist on Paalalinna kool ainus, mida pole kapitaalselt uueks ehitatud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Haridusministeeriumi hinnangul vastab Viljandi linn neile põhikriteeriumidele, mille põhjal hakatakse jagama sadat miljonit eurot koolimajade ümberehitamiseks, sest linna koolivõrk on korrastatud.

Euroopa regionaalarengu fondi rahast on ministeeriumil plaanis põhikoolivõrgu korrastamise kavas omavalitsustele anda üle 100 miljoni euro ja sellele lisandub omavalitsuste endi panus ehk vähemalt 15 protsenti iga ettevõtmise maksumusest.

Euromiljonid on mõeldud eeskätt selleks, et valdadel ja linnadel oleks võimalik küsida raha investeeringuteks, mida on vaja teha oma koolivõrgu korrastamiseks. Sellest programmist võib küsida raha nii uute koolihoonete ehitamiseks kui vanade remontimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles