Patendiamet andis folgipealikule kolmest soovitud kaubamärgist ühe

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Kiviberg on olnud Viljandi pärimusmuusikafestivali korraldaja selle algusest alates ehk 1993. aastast. Nüüd kuulub talle selle festivali ingliskeelse nime kaubamärk, kuid eestikeelse nime ja rahvasuus tuntud nime kaubamärki patendiamet ei kinnitanud.
Ando Kiviberg on olnud Viljandi pärimusmuusikafestivali korraldaja selle algusest alates ehk 1993. aastast. Nüüd kuulub talle selle festivali ingliskeelse nime kaubamärk, kuid eestikeelse nime ja rahvasuus tuntud nime kaubamärki patendiamet ei kinnitanud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Patendiameti otsusega on Viljandi pärimusmuusika festivali looja ja kauaaegne juht Ando Kiviberg kaks aastat kestnud ootamise järel ühe folgipeoga seotud kaubamärgi ainuomanik. Kiviberg soovis enda nimele registreerida aga kolme märki.

Täpselt kaks aastat tagasi, 2013. aasta 10. septembril tegi praegune Viljandi linnapea patendiametile taotluse saada kolme folgipeo kaubamärgi omanikuks. Taotlus tekitas mõni kuu hiljem avalikkuses suurt tähelepanu, sest selgus, et Kiviberg oli oma plaanist rääkinud vaid ühele pärimusmuusika keskuse töötajale ning hoidis oma tegevust teiste eest saladuses. Ka Kivibergi lähemad võitluskaaslased Eesti pärimusmuusika keskuse ja festivali arendamises kuulsid kaubamärkide registreerimisest päev enne, kui Sakala sellest kirjutas.

Mullu novembris tegi patendiamet otsuse, et kaubamärk «Viljandi Folk Music Festival» registreeritakse Kivibergi nimele. Kaubamärkide «Viljandi Folk» ja «Viljandi Pärimusmuusika Festival» kohta aga menetlus jtäkus. Eilseks oli patendiameti kaubamärkide registrisse tekkinud nende kahe nime registreerimise kohta teade, et menetlus on lõpetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles