Näitus pakub ühe sajandi põnevaid kirju

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi muuseumi klienditeenindaja Ene Rump kasutas võimalust oma mõtteid kirja panna.
Viljandi muuseumi klienditeenindaja Ene Rump kasutas võimalust oma mõtteid kirja panna. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi muuseum kutsub tutvuma rahvus­arhiivi näitusega «Kirju ühest sajandist». Ühtlasi on võimalus proovida üle pika aja ka ise kirja kirjutada või postkaarti saata.

Stendinäitus põhineb riigiarhiivi isikufondides leiduvatel kirjadel, mida jälgides saab teha ringkäigu läbi Eesti XX sajandi ajaloo. Huviline saab avastada ümbrikes leiduvaid vanade kirjade koopiaid ja oma mõtteid kirjana vormistada.

Mäluasutustes on tallel lugematu hulk kirju, millest igaühel on oma lugu. XXI sajandil, kus mõttevahetus käib suuresti elektrooniliste kanalite kaudu, on selle allikaliigi tulevik ähmane. «Varsti unustame üldse vist kirjutamise, ütleme üksteisele raadio-telefooniga, mis tarvis, ja kellelgi pole tarvis vaeva näha kord meie kirjavahetuste ning päevaraamatute väljaandmisega, sest neid ei ole,» kirjutas Friedebert Tuglas Johannes Vares-Barbarusele juba 1926. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles