Viljandi käsipallimeeskond alustab täna kodusaalis hooaega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

Kell 17.02 parandatud viga. Kaks hooaega Soomes mänginud Kirsto Voika mängib tänavu Viljandi HC meeskonnas.

Täna kell 19 kohtuvad Viljandi spordihoones Eesti 2016. aasta käsipallimeistrivõistluste meistriliiga avavooru mängus Viljandi HC ja HC Viimsi/Tööriistamarket.

Eelmise hooaja pronks Viljandi on välja öelnud tähised, millal tuleb olla tippvormis.

«Praegu me hooajaks veel päris valmis pole,» sõnas meeskonna peatreener Marko Koks. «Esimene vormikõvera tõus on meil plaanitud eurosarjaks ehk oktoobrisse. Alustasime hooajaks valmistumist varem kui tavaliselt, kuid pallitrenne pole eriti teinud.»

Viljandi esimeseks vastaseks on Viimsi, kellega viimastel aastatel on võideldud pronksi eest. Marko Koksi sõnul pole vahet, kellega mängides hooaega alustada, sest võistkonnad tunnevad üksteist piisavalt hästi ning midagi varjata või millegagi üllatada on raske. «Edu saavutab see, kes teeb vähem vigu, samuti on märksõnaks pallikäsitsus, mis kipub hooaja algul rabe olema,» arutles Koks.

HC Viimsi jäi kontrollturniiril Tallinnas eelviimaseks, kuid meeskonna juhendaja Ain Pinnoneni meelest pole vaja häirekella lüüa. «Me polnud sel turniiril üheski kohtumises väljas oma täiskoosseisuga,» meenutas Pinnonen, kelle kinnitust mööda pole kehvadest tulemustest tarvis järeldusi teha.

Viimsi on suutnud oma põhituumiku säilitada. Meeskonnaga liitus Soomest Eestisse naasnud Ravo Voosalu. Samuti nagu on Viljandisse tagasi tulnud Soome liiga kogemusega Kristo Voika.

Tänavu mängitakse Eesti käsipalli meistriliigas põhiturniiril kõigi seitsme klubi vahel läbi kolm ringi, pärast seda jätkavad neli esimest ja kolm viimast isekeskis kaheringilisel turniiril. Põhihooaja kaks paremat meeskonda pääsevad otse poolfinaali ning kolmanda kuni kuuenda koha pälvinud klubid veerandfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles