Juhtkiri. Kas kaks või üks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Üheksa aastat on pikk aeg. 2006. aasta keskel taasloodi Viljandis niinimetatud pehmete valdkondade abilinnapea koht ning nüüdseks oleme ammu harjunud olukorraga, et lisaks meerile on Viljandis ametis kaks abilinnapead. Olgugi et neid on pärast taasiseseisvumist olnud kord üks, kord kaks.

Praegu on pehme poole abilinnapea koht teadupärast täitmata, ent Ardo Agasilla mantlipärija otsimine käib. Kui heita pilk ette ning vaadata, millised suuremad ülesanded uut abilinnapead ootavad, kipub meenuma tõsiasi, et alati pole Viljandile olnud kombeks kaks abilinnapead korraga. Näiteks muusikakooli remondi juhtimine ning Paalalinna ja Kaare kooli remondi ettevalmistamine tunduvad sama hästi kõva poole abilinnapea töökohustuste hulka liigituvat.

Sakala ei väida, et Viljandile peaks jääma üks abilinnapea. Niisuguse kindlameelse seisukoha võtmine eeldab pikemat analüüsi ja arutelu. Küll aga võiks toimetuse hinnangul sellekohase küsimuse praegu tõstatada. Võib-olla on aeg hakata mõtlema sellele, kuidas tööülesandeid teistmoodi jagada?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles