Riik uuendas korratusest teatamise nutirakendust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kov.riik.ee/annateada/

Rahandusministeeriumi ja maanteeameti ühisel jõul uuenes nutirakendus «Anna teada», mille abiga saab omavalitsust või maanteeametit teavitada sellistest heakorramuredest nagu teeaugud või metsaalune prügi.

Uuendatud rakendus suudab eristada riigimaanteedele märgitud probleemiteavitused teistest ja edastada need automaatselt maanteeametile. Rakendus sai endale ka keskse veebilehe anna-teada.ee, mille kaudu on võimalik jälgida või edastada teavitusi veebis.

Nagu ütles riigihalduse minister Arto Aas, saavad inimesed rakenduse kaudu teada anda lahtisest kaevukaanest, prügihunnikust, tänavaaugust või muust heakorraprobleemist, mis lahendamist vajab. Teavitaja ei pea nuputama, kellele info saata või millises omavalitsuses probleem asub.

«Soovime, et inimestel oleks lihtne heakorraprobleemist teatada ja omavalitsused või maanteeamet saaksid võimalikult täpset informatsiooni kiirelt reageerimist vajavate probleemide kohta. Kutsun omavalitsusi üles ka aktiivselt ja tõsiselt inimeste saadetud teavitustega tegelema,» lisas minister.

Alates septembrist saadab rakendus riigimaanteid puudutavad teavitused otse maanteeametile. «Kui inimene näeb ohtlikku teeauku, kinni tuisanud teed, maha sõidetud liiklusmärki, teele kukkunud puud, hukkunud väikeulukit või sõidukite koormast pudenenud materjali, saab ta sellekohase info rakendusse sisestada. Tänu positsioneerimisele saame kiiresti probleemse kohani jõuda ja murele lahenduse leida,» selgitas maanteeameti maanteeinfo teenusejuht Siim Jaksi.

Teate saanud asutusele tekkis võimalus saatjat teavitada probleemi lahendamisest ja lisada tagasisidet andes vajaduse korral ka kommentaar. Lisaks Androidi ja Apple iOS-i operatsioonisüsteemiga nutiseadmetele saab rakendust alla laadida Windowsi nutitelefonidele. Inimesed on nutirakenduse hästi vastu võtnud: infot heakorravigadest saadetakse iga päev, ainuüksi selle aasta jooksul on saadetud ligi 700 teadet ning rakendust on alla laetud enam kui 6000 korda.

«Anna teada» võimaldab kirjeldada heakorramuret ja lisada sellest foto. Samuti suudab rakendus määrata GPS-i koordinaatide abiga probleemi asukoha ja edastada selle kas maanteeameti või omavalitsuse infopostkasti. Rakenduse veebikaardilt saab vaadata ka teiste kasutajate lisatud probleeme. Teavitajal on võimalik kaardil oleva märgi rohelise või punase värvi järgi jälgida, kas vihjet on juba käsitletud või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles