Jazziklubi alustab 11. korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jazziklubi hooaja avaõhtul esineb kohvikus Fellin Iirimaa, Šveitsi, Saksamaa ja Eesti muusikutest koosnev kvintett Aerie.
Jazziklubi hooaja avaõhtul esineb kohvikus Fellin Iirimaa, Šveitsi, Saksamaa ja Eesti muusikutest koosnev kvintett Aerie. Foto: Erakogu

Järgmise nädala teisipäeval, 16. septembril alustab 11. hooaega Viljandi Jazziklubi Jazz in Live tavapäraselt kohvikus Fellin. Varasemaks on muutunud aga algusaeg: muusikud hakkavad  mängima kell 19+ (pluss tähendab väikese viibimisega) ja seega lõpeb õhtu samuti pisut varem.

Selles kalendriaastas tuleb kokku 13 muusikaõhtut. Esinemisaega saavad nii kultuuriakadeemia tudengid kui õppejõud. Koostööpartner Eesti Jazziliit seisab hea selle eest, et klubisse tulevad mängima Eesti tipud koos piiritaguste muusikutega.

Hooaja avaõhtul ongi laval Iirimaa, Šveitsi, Saksamaa ja Eesti muusikutest koosnev kvintett Aerie. Nende lennukas ühisprojekt sai alguse Saksa-Šveitsi saksofonisti Ingo Hippi ja Iiri saksofonisti Sam Comerfordi koostööst. Nad kutsusid bändi musitseerima parimad noored muusikud mitmelt maalt: Peedu Kassi (kontrabass) Eestist, Laurent Meteau (kitarr) Šveitsist ja Matthew Jacobsoni (trummid) Iirimaalt. Kahe tegutsemisaastaga on antud üle 30 kontserdi Šveitsis, Saksamaal, Belgias ja mujal. Kevadel ilmus kvintetil debüütalbum «Hatch and Host» ja seda muusikat kuuleb ka džässiklubis. Kvinteti kontserte Eestis toetab Goethe instituut.

Džässiklubi järgmisel muusikaõhtul astub lavale kaks koosseisu Lätist. Laulja ja helilooja Kristaps Bedritise muusika on segu akustilisest, sügavast ja melanhoolsest helikeelest salakavalate pöörete ja tunneli lõpus paistva valgusega. Kontserte on ta andnud Walesis, Norras, Saksamaal, Poolas ja peaaegu kõikjal Lätis, sealhulgas festivalidel «Give & Get» ja «Positivus». Käesoleval aastal ilmus tal debüütalbum «Worlds Apart». Teine esineja, kitarrist Rihards Libietis on tuntud nii omal maal kui kaugemal, tema lavapartnerid on olnud Dave Goodman, «Sir» Oliver Mally, Innes Sibun, Latvian Blues Band. Jazziklubis esitleb ta oma värsket helikandjat «Scream, Breathe, Cry» koos ansambliga koosseisus Erna Daugaviete (tšello), Jazeps Podnieks (flööt), Gints Smukais (akustiline kitarr), Marcis Vasilevskis (elektrikitarr), Raitis Kalnins (löökpillid).

Septembri viimane teisipäev on kultuuriakadeemia muusikaosakonna õppejõudude päralt.

Sissepääs Jazziklubisse on sümboolse piletiga, kohti lauas saab broneerida kohvikus Fellin lahtiolekuaegadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles