Ametlik raherekord sattus augustimöllu ajal löögi alla

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi vallas Pirmastu külas elav Üllar Asu pani pärast sadu suuremad raheterad sügavkülma ning järgmisel päeval mõõdeti neist kõige suurem ajakirjanike juuresolekul üle: läbimõõt ulatus pisut üle viie sentimeetri. Mõnel pool võisid raheterad olla suuremadki.
Viljandi vallas Pirmastu külas elav Üllar Asu pani pärast sadu suuremad raheterad sügavkülma ning järgmisel päeval mõõdeti neist kõige suurem ajakirjanike juuresolekul üle: läbimõõt ulatus pisut üle viie sentimeetri. Mõnel pool võisid raheterad olla suuremadki. Foto: Elmo Riig / Sakala

Augustis möllanud võimsa rahe jälgi ajanud asjatundjad kahtlustavad, et sündida võis Eesti uus ametlik raherekord.

Keskkonnaagentuuri kindlail andmeil on Eestis langenud kõige jämedama rahetera läbimõõt 7 sentimeetrit. Selliseid isendeid sadas 2000. aasta 29. mail Tartu- ja Jõgevamaal. Mitteametlikel andmeil mõõdeti sama saju ajal Jõgevamaal Piibumäe külas rahetera läbimõõduks isegi 9 sentimeetrit.

Tänavu 12. augustil tabas mitut maakonda võimas rahe. Viljandimaal Viljandi vallas Pirmastu külas elav Üllar Asu noppis umbes kümme minutit pärast sadu suurimad raheterad ja pani sügavkülma. Päev hiljem mõõtis ta need Sakala ajakirjanike juuresolekul nihkmõõdikuga üle ja tulemus oli 5 sentimeetrit, pluss veel poolteist millimeetrit lisaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles