Kondases näeb matuseteemalist näitust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondase keskuses avati laupäeval Kristina Tamme näitus «Eesti matus», mis on inspireeritud eelmise sajandi matusefotodest, lähiajaloost ja perekonnapärimusest.


  
Kunstnk uurib eestlaste suhet surmaga, eelkõige eetilisest, aga ka esteetilisest vaatepunktist, projitseerituna XX sajandi ajaloosündmustele. Muu hulgas otsib ta vastuseid küsimustele, mis tekkisid okupatsiooniaja lapsel, kelle esimene kokkupuude religiooniga oli šokk kirikuõpetajast vanaema haua veerel. Postkolonialistlikus progressile orienteeritud ühiskonnas on küll tabud muutunud, kuid küsimused jäänud. Tamme arvates muutub tänapäeval hüvastijätt lähedastega üha kiiremaks ja pealiskaudsemaks. 
Kristina Tamm on kunstiajaloolane, Tartu kõrgema kunstikooli filosoofia ja kunstiajaloo lektor. Näitustel on ta osalenud 2010. aastast. Väljapanek Kondase keskuses jääb avatuks 4. oktoobrini.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles