Nädala jooksul teist korda kraavist leitud auto juht põhjendab end süüst priiks

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval Kõo vallas auotoomaniku käe all kraavi sattunud BMW lõpetas reede öösel samuti teelt väljasõiduga, aga seekord Kolga-Jaanis.
Kolmapäeval Kõo vallas auotoomaniku käe all kraavi sattunud BMW lõpetas reede öösel samuti teelt väljasõiduga, aga seekord Kolga-Jaanis. Foto: Erakogu

Kolmapäeval kella 5 ajal sõitis Kõo vallas Kirivere kooli lähedal 25-aastane mees sõiduautoga BMW kraavi. Ülemöödunud ööl oli sama auto jälle kraavis, aga seekord Kolga-Jaani alevikus Luha tänaval.

Kraavisõitude tagajärjel keegi viga ei saanud. Kohalikud teadsid rääkida, et juht oli püüdnud selgitada, et keegi tema sõber oli auto ära ajanud ja sellega kraavi põrutanud, kuid Kolga-Jaani vallavanema Kalevi Kauri sõnul on nädalapäevad vallakeskuses peatunud mees ka ise tänavatel kihutanud.

Enne reedeöist õnnetust oli pealtnägijate sõnul kella 1 ja 2 vahel BMW-ga taas alevikus trikke tehtud ning sõit lõppes kraavis. Mõni tund varem oli juht sõitnud läbi Kolga-Jaani asula kohalike jutu järgi vähemalt 80-kilomeetrise tunnikiirusega, ehkki seal on piirang, mis ei luba sõita kiiremini kui 50 kilomeetrit tunnis.

Omaniku sõnul auto varastati

Noormees oli Kolga-Jaani tulnud koos oma elukaaslasega. Sakalal õnnestus naine telefonile saada. Ta ütles, et kahjuks ei ole mees parajasti temaga ja neil on ühine telefoninumber.

«Ma arvan, et Sven ei taha sellest rääkida. Ta tuleb väga hilja õhtul, umbes pool kaksteist ning meil teist numbrit ei ole. Mina ise olen tööl,» rääkis ta ja märkis, et auto on pärast öist kraavisõitu terve.

Politsei sai õnnetuse kohta väljakutse kell 1.15. Selle sisu oli, et Kolga-Jaanis on varastatud sõiduauto BMW, mille süütevõtmed olid olnud teataja korteris Luha tänaval. Patrull leidis sõiduki peagi umbes saja meetri kauguselt kraavist.

Politsei pressiesindaja Maria Gonjak rääkis, et sõiduki omaniku sõnul oli õhtu jooksul tema korterist läbi käinud mitu tuttavat, kes võisid võtta võtmed ja sõiduki. Kraavis olnud sõiduk liiklust ei takistanud ning omanik lubas selle hommikul ise välja tõmmata.

Vallavanem Kalevi Kaur kinnitas, et juht sõitis hommikul autoga kraavist majani. «Pani käima ja sõitis, ainult mõned tükid olid eest ära kukkunud,» kirjeldas Kaur.

Hommikul tööle minnes oli vallavanem ka ise Luha tänavalt läbi käinud ja siis oli BMW veel kraavis olnud.

BMW lõpetas kaks korda kraavis

Autoomanik ei ole Kalevi Kauri sõnul Kolga-Jaani elanik, aga viimaste päevade jooksul on ta BMW-ga alevi vahel mitu korda musti jälgi maha jätnud. «Nagu mõned noored käituvad oma autodega ega anna endale aru sellest tegevusest,« nentis ta ja lisas, et Viljandi poole viiv tee, kus palju musti jälgi oli, pinnatakse õnneks ära. «Inimestel muud teha pole, siis lõhuvad,» sõnas Kaur ja tähendas, et ju tahtis juht öösel ka Luha tänaval ehk maja ette pöörata, aga kiiruse pärast ei võtnud välja ja asi lõppes kraavis.

Pärast kolmapäevahommikust sama auto kraavist leidmist tuvastas politsei 25-aastasel omanikul kerge joobe. Karistust aga ei järgnenud, sest mees väitis, et oli jooma hakanud pärast kraavi sattumist. Politseinike sündmuskohale jõudmise ajaks oli mees BMW-ga kraavis olnud juba paar tundi ning ootas oma sõnul sõpru, kes ta sealt autoga välja aitaksid. Viga polnud saanud ei juht ega auto, kuid alkomeeter näitas juhil väikest joovet.

Too selgitas, et ta oli juba kaks tundi abilisi oodanud ja sellepärast sündmuskohal alkoholi tarvitanud. Politsei pressiesindaja Maria Gonjaki sõnul pole tagantjärele võimalik kontrollida, et see väide tõele ei vasta, ning seetõttu kraavisõidule karistust ei järgne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles