Päästekomandod kutsuvad külla

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Viljandimaa päästedepoo asub Suure-Jaanis.
Põhja-Viljandimaa päästedepoo asub Suure-Jaanis. Foto: Elmo Riig / Sakala
Järgmise nädala esmaspäeval ja teisipäeval on tuletõrje 96. aastapäeva puhul Lõuna päästekeskuse päästekomandodes lahtiste uste päevad.

 

Avatud uste päeval saab uudistada Viljandi-, Jõgeva-, Põlva-, Tartu-, Valga- ja Võrumaa kutselist päästekomandot. Külalisi võtavad vastu ka paljud vabatahtlikud komandod, kes lisaks oma töö ja töövahendite tutvustamisele räägivad vabatahtlikuks päästjaks saamisest ja tulevikuplaanidest.
Oodatud on igas vanuses huvilised, kes soovivad päästjate tööst rohkem teada. Saab lähedalt vaadata ja ka katsuda päästetehnikat ja -varustust, korraldatakse mitmesuguseid demonstratsioone ning jätkub meelelahutuslikku tegevust, nagu ülerõhuventilaatoriga tugeva tuule tekitamine ja soojuskaameraga kehatemperatuuri mõõtmine, et näha, kuidas see olenevalt kehakattest erineb.
Suure-Jaani päästekomandos on üles pandud küttekolde simulaator, mille abil kõneldakse kodusest tuleohutusest. Peresid oodatakse mängima memoriini „Tulest targem“.
Põlva komandos saab oma osavust proovida kombineeritud rajal riietumises, takistuste läbimises ja survevooliku taltsutamises. Võnnu vabatahtlike juures võivad soovijad katsetada, kas veejoaga on lihtne palli auku ajada. Rõuge vabatahtlikud päästjad kostitavad külalisi traditsiooniliselt pannkookidega. Põnevaid ettevõtmisi on ka paljudes teistes komandodes.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles