Silver Sepp võitis pärimusolümpial hõbeda

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Seppa saab peagi taas Viljandis näha.
Silver Seppa saab peagi taas Viljandis näha. Foto: Erakogu
Usbekistanis Samarkandis asetleidnud kümnendal rahvusvahelisel pärimusmuusika konkursil-festivalil "Sharq Taronalari" esindas Eestit edukalt eksviljandlane Silver Sepp.  
Regitani keskväljakul toimunud võistluskontserdil võitis muusikaekspertidest koosnenud rahvusvahelise žürii otsusel grand prix Hiina ansambel Jiangsu Women's Orchestra. Esimese preemia sai Jaapani ansambel Shamisen ning Silver Sepp jäi koos Poola ansambliga Chełm jagama teist kohta. Laureaadid valiti välja 58 ansambli seast ja parimaid premeeriti rahalise autasuga.
Sepp kasutas esinemisel omatehtud fantaasiapille. Regilaulule saateks mängis ta ühekorraga nii võrguhargist ja naeltest valmistatud naelapilli kui trummikomplektina kasutatavat jalgratta esiratast. Sepa omaleiutatud pillid lõid kohalikus meedias laineid ja tema esinemised avaldasid muljet paljudele muusikatööstuse konverentsile kohale sõitnud muusikaettevõtjatele. Žürii hinnangul näitas Sepp ennast mitmekülgse ja innovatiivse muusiku ning karismaatilise sooloartistina, kes suutis publiku kohe laulma ja kaasa elama panna.
Viis päeva kestnud võistluskontserdil astusid üles pärimusmuusikaansamblid 55 riigist ja kõigilt kontinentidelt. Sooloartistest esines peale Sepa vaid Kõrgõzstani laulja Birdzhan Bazildzhanov.
Iga kahe aasta tagant Usbekistanis korraldatava pärimusmuusikute festivali avasid president Islom Karimov ja festivali patroneeriva UNESCO organisatsiooni toetusüksuste juhataja Eric Falt. Rahvasuus pärimusmuusika olümpiaks kutsutav "Sharq Taronalari" on üks suuremaid festivale Kesk-Aasias ja ainulaadne kogu maailmas.
Endist viljandlast saab Viljandis taas esinemas näha järgmisel laupäeval pärimusmuusika aida avapeol, kus ta astub üles koguni kahel korral. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles