Noor naine avas Karksi-Nuias õigusbüroo

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Raagmets
Grete Raagmets Foto: Erakogu

Pealinnast Viljandimaale kolinud 23-aastane jurist Grete Raagmets asutas Töötukassa toel Karksi-Nuias õigusbüroo, olles tõenäoliselt maakonnas ainus tegutsev õigusabi andev ettevõte väljaspool Viljandit.

Grete Raagmets otsustas enda sõnul pärast ülikooliõpinguid Viljandimaale naasta ja tõestada, et ka noorena on võimalik maal läbi lüüa ja elada täisväärtuslikku elu. Eesti Töötukassa ettevõtluse alustamise toetuse abil asutas ta ettevõtte, mis hakkab õigusteenust osutama kaubamärgi Adelais Õigusabi all.

Juristi ja ettevõtja enda sõnul tahab ta oma teenust müüa soodsama hinnaga kui teised õigusabi pakkuvad ettevõtted ning ta on valmis õigusabi pakkuma ka interneti vahendusel ning ise kliendi juurde sõitma.

Adelais Õigusabi kontori asukoht on Karksi-Nuia, aga õigusteenust kavatseb Raagmets pakkuda kõikjal Viljandimaal ning vajadusel ka üle Eesti. Õigusteenust pakub Adelais Õigusabi peamiselt eraõiguses (nt. tööõigus, võlaõigus, asjaõigus jne), igapäevastes juriidilistes küsimustes, kuid koostatakse ka juriidilisi, sealhulgas kohtule esitamiseks vajalikke, dokumente.

Raagmets ise tunnistas, et maapiirkonnas on erialast tööd mitu korda keerulisem leida kui Tallinnas või Tartus. „Seega oli minu jaoks loomulik, et tuleb hakata endale ise tööd pakkuma,” põhjendas ta ettevõtte loomist.

Internetist leiduva info kohaselt asuvad Viljandimaa õigusbürood Viljandis. Krediidiinfo andmetel on mujal maakonnas registreeritud ärinõustamisega tegelev õigusbüroo Ivanov & Ko, mille aadressiks on märgitud Karksi küla. Samas näitavad majandusandmed, et see firma pole reaalselt tegutsev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles