Sööme sõnu. Marss kööki, mu kullakesed!

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Üllar Priks / Sakala

Tähendab, ma pole kunagi teinud saladust, et kokandusmaailmas on minu iidol Briti kultuskokk Jamie Oliver. Vaat selle mehe sõber tahaks täitsa olla. Ta promob toidutegemise juures just neid väärtusi, mida ma isegi kõige rohkem hindan. Võib-olla on suisa sedasi, et tema saated mind pottide ja pannide juurde sundisidki.

Loomulikult olen üritanud ka Jamie viieteistkümne ja kolmekümne minuti roogi samas tempos järele teha ning pika puuga pähe saanud. Aga see pole üldse oluline. Tähtis on hoopis muu: ta suudab panna inimesi uskuma, et kokkamine on lõbus tegevus ning kaugeltki midagi muud kui, kaigas tagumikus, ninaga õhku vedades tühjale valgele taldrikule värviliste soustiribade joonistamine. Jamie on maailmale tõestanud, et köögis saab hakkama iga mats ja eksida pole põhimõtteliselt võimalik.

Loodan tõepoolest, et kas või üks inimene on minu mölina taustal samale tõdemusele jõudnud. Selle peale üks Jamielt mahaviksitud retsept. Viib keele, kuhu vaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles