Luule Komissarov astub Ugala hooaja avapeol diskoripulti

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljude teiste Ugala töötajate seas astub 19. septembril hooaja avapeol diskoripulti armastatud näitlejanna Luule Komissarov.
Paljude teiste Ugala töötajate seas astub 19. septembril hooaja avapeol diskoripulti armastatud näitlejanna Luule Komissarov. Foto: Heigo Teder

Ugala teater avab 19. septembril 96. hooaja Ott Aardami uuslavastusega «Making of »Kapsapea«». Sellele järgneb tantsumaraton uues teatrisaalis.

See on õhtu, kui  esimest korda avab uksed publikule UBB ehk Ugala black box. See on 250-kohaline moodne teatrisaal, mille asemel oli veel kaks kuud tagasi tühi tehasehall. Vaksali tänaval asuv teatrimaja on algaval hooajal remondis.

19. septembril kell 21 algavat pidu peetakse paralleelselt kahes saalis. Lisaks teatrisaalile ootab lustijaid üheks õhtuks UBB õuele püstitatud Viljandi Music Walki (VMW) festivalitelk.

Teatrisaalis astuvad diskoripulti Luule Komissarov, Peeter Konovalov, Teet Ehala, Kristiina Alliksaar, Kristjan Suits, Vallo Kirs, Martin Mill, Tanel Ingi, Harlet Orasmaa, Ivar Piterskihh ja Heigo Teder. VJ on Katre Sulane.

VMW telgis hoiavad pidu üleval Orav, Drummie, Janek Murd ja Erkki Tero (Eesti Pops). VJ on Frindo Kveiks.

Ugala avalike suhete juhi Mari Nurga sõnul jätkub teatri tegevus pärast avapidu harjumuspärases rütmis, ent geograafiliselt väga laiahaardeliselt. Ugala mängib oma lavastusi sel hooajal viies Viljandi paigas: UBB-s, Sakala keskuses, lennukitehases, Viljandi gümnaasiumis ja Grand Hotel Viljandi konverentsisaalis. Samuti võib Ugala külalisetendusi tavapärasest sagedamini näha teistes Eesti linnades ja vallakeskustes.

Sügishooajal esietendub Ugala teatris viis uuslavastust. Hooaja avab Ott Aardami kirjutatud ja lavastatud «Making of »Kapsapea«», mis räägib loo harrastusteatritrupist, kes võtab ette ja hakkab üheskoos lavastama Oskar Lutsu legendaarset komöödiat «Kapsapea». Plaani teostamine osutub oodatust keerulisemaks. Esiteks on lavastajal vaja inimesi. Kui trupp on koos, võib jällegi lavastajal endal jõud otsa saada. Teatri ja elu piirid võivad seguneda, eriti kui on suvi ja kuskil üpris lähedal õitseb sookail.

Lavastuse kunstnik on Kristjan Suits, kostüümid loob Pille Küngas ning muusikaline kujundaja on Tõnis Leemets. Mängivad Aarne Soro, Tarvo Vridolin, Adeele Sepp, Margus Vaher, Triinu Meriste, Luule Komissarov ja Vilma Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles