Selts kutsub lemmikuid kiibistama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti loomakaitse seltsi kampaania «Kiibi või kaota!» kutsub loomaomanikke oma lemmikuid kiibistama ja registreerima.

Septembris ja oktoobris korraldab selts kampaaniat, mis paneb loomaomanikele südamele, et oma lemmikuid tuleb kiibistada ja registreerida, ning ettevõtmise ajal saavad mitme linna kodanikud loomale kiibi lasta panna tasuta.

Koostöös Varjupaikade mittetulundusühingu ja linnavalitsustega korraldab loomakaitse selts linnades lemmikloomade kiibistamisi, kus 100 esimest kohaletulnud loomaomanikust linnakodanikku saavad loomale kiibi tasuta. Kõikidele teistele kehtib kiibistamisel soodushind 5 eurot. Lisaks aidatakse registreerida värskete kiibisaajate andmed üleriigilisse lemmikloomaregistrisse LLR ning teise üleriigilisse registrisse kandmisel kehtib soodushind 6 eurot.

Kiibistamisüritused kestavad kolm tundi, Viljandis saab see teoks 26. septembril kella 12–15 Uku keskuse parklas.

Nagu kinnitas koomakaitse seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll, on oluline varustada oma vähegi liikuvam lemmikloom, olgu selleks siis koer, kass, tuhkur või küülik, kiibiga ja kanda tema andmed kahte üleriigilisse registrisse: ühte riigiportaali www.eesti.ee kaudu ja teise loomaarsti abil. Kiibilt leitav kood ja sellele registris vastavad andmed aitavad kaotatud looma tagasi koju. «Kahjuks ootavad oma saatust varjupaikades eksinud loomad, kellel kiipi pole või kelle andmed on jäänud hoolega kiibistamas käinud loomaomanikul registrisse kandmata ning keda ei õnnestugi kuidagi tuvastada,» kõneles Maaja Mäll.

Riisiterasuurune mikrokiip paigaldatakse valutu süstlatorkega looma naha alla. Kiip on väike elektronseade, mis on inertne, ei kiirga midagi ega erita kahjulikke aineid. Kiibistada saab loomakliinikutes üle Eesti keskmiselt 20 euro eest ja vastutustundlik on teha seda kohe, kui loom on endale võetud.

Lisainfot kampaania kohta saab seltsi kodulehelt.

Loomakaitse selts on 2000. aasta kevadest tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missioon on abivajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles