Sooülikool kutsub Soomaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmise aasta novembrist on Tipu looduskooli eestvedamisel kokku saanud keskkonnaameti, riigimetsa majandamise keskuse  ja kohalike huvirühmade esindajad mõttega luua Soomaale sooülikooli koostöövõrgustik. Sellest on sündinud juba mitu ettevõtmist: juulis ja augustis oli Saarisoo talus ühepuulootsiku ja Tipu looduskoolis päikesepaneeli ehitamise koolitus.

Reedel, 4. septembril ärkab vanas Tipu koolimajas taas hariduselu, sooülkooli aastaseminaril räägitakse eelkõige erinevate elupaikade taastamisest Soomaal. Laupäeval parandavad vabatahtlikud talgutel kraavipaisu Kuresoo raba kaguosas. Kes soov Soomaa taastamisaladega tutvuda, võib minna aga hoopis ekskursioonile.

Sooülikooli mõte on koondada infot huvitavatest Soomaa rahvuspargiga seotud uurimisteemadest ning arendada koostööd haridusasutustega. Koostöös peaks valmima uurimistööd, tänu millele on selgem ülevaade Soomaa loodusväärtustest, kultuuripärandist ja teistest teemadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles