Neljapaat jõudis finaali

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka neljapaadi liikmed Kaspar Taimsoo (vasakult) Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä liiguvad võimsalt.
Ka neljapaadi liikmed Kaspar Taimsoo (vasakult) Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä liiguvad võimsalt. Foto: Liis Treimann

Prantusmaal peetavatel sõudmise maailmameistrivõistlustel lõpetas Eesti meeste paarisaeruline neljapaat oma poolfinaali teise kohaga, mis tähendab eestlastele kohta laupäevases medalisõidus ning piletit tulevastele olümpiamängudele.

Eesti meeste neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsa alustasid poolfinaali rahulikult, kuid kergitasid end võimsa lõpuga tihedas konkurentsis ikkagi teisele positsioonile.

Sõidu võitis ajaga 5.47,29 Saksamaa, eestlastele fikseeriti tulemuseks 5.49,27 ning kolmandana jõudis sellest poolfinaalist tulemusega 5.49,46 edasi Suurbritannia. Vaid kahe sekundi kümnendikuga jäi A-finaalist välja Uusmeremaa, kellele järgnesid Kanada ja Poola.

Teisest poolfinaalist jõudsid laupäeval sõidetavasse A-finaali Leedu, Austraalia ja Šveits. Kõik need kolm võitskonda olid omas poolfinaalis sakslaste nelikust veidi kiiremad. Leedulased said tulemuse5.46,17, austraallased 5.46,40 ning švetislased 5.46,59.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles