Juhtkiri. Läbi ja lõhki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Õige pea saame näha, kas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski, kes praegu valitsusse ei kuulu, asub parteikaaslase Urve Palo lahkumise järel vabaks jäävale ettevõtlusministri kohale või mängivad sotsid kõik oma ministrikohad ringi. Välistada ei saa ka võimalust, et Ossinovski jätkab hoopis riigikogus olles erakonna juhtimist.

Viljandi poliitik Helmen Kütt teatas eile, et tema valitsusse ei lähe. Eksministrit ja sotsiaaldemokraatide aseesimeest sinna kutsuda on iseenesest põhjust küll. Kütt ei eitagi, et tal on sellest Ossinovskiga juttu olnud, kuid ta ei ole oma sõnul ministrikohast huvitatud. Nagu Helmen Kütt Sakalale selgitas, on äraütlemise põhjuseks asjaolu, et tal pole erialaseid teadmisi üheski valdkonnas, mida sotsid praegu valitsuses kureerivad.

Niisugune selgitus viib meid küsimuseni, mida ikka ja jälle tõstatatakse ning mida on põhjust ka praegu esitada: kas mõne valdkonna minister peab tundma oma töömaad juba enne ametisse asumist läbi ja lõhki? Ehk teisisõnu: kas kaitseminister peab olema käinud sõjakoolis, välisminister diplomaadi kogemusega ning sotsiaalkaitseminister teinud sotsiaaltööd?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles