Minister küsib Euroopast Eesti piimatootjatele abi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Maaeluminister Urmas Kruuse saatis Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinikule Phil Hoganile kirja, milles palub rakendada Eesti piimatootjate olukorra leevendamiseks erakorralisi abimeetmeid. Erakorraline abi peaks aitama hüvitada tootjatele turuhinna ja tootmise omahinna vahet.

Maaeluminister Urmas Kruuse rõhutab kirjas volinikule, et piimatootmissektori aitamine on oluline maapiirkondade tööhõive tagamiseks Eestis, ning juhib voliniku tähelepanu Eesti piimandussektori keerulisele olukorrale, mis on halvenenud alates eelmise aasta septembrist.

Kirjas seisab, et Eestis on aastaga toorpiima hind langenud kogu Euroopa mõistes rekordilised 29 protsenti. See on omakorda tinginud 4,2-protsendilise piimakarja vähendamise ning piima kogutoodangu 3,8-protsendilise kahanemise. Tootmispotentsiaali taastada on keeruline ning tekkinud olukord võib tuua kaasa negatiivse mõjuga doominoefekti nii piimatootjatele kui -töötlejatele.

Maaeluminister Urmas Kruuse kohtub volinik Phil Hoganiga 7. septembril põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogul, kus lisaks piimandussektori olukorrale on kõne all sealiha eraladustamise skeemi rakendamise võimalused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles