Kristjan Randalu esitleb rahvusvahelist triot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Randalu.
Kristjan Randalu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval, 6. septembril kell 17 esineb Viljandi pärimusmuusika aidas pianisti ja helilooja Kristjan Randalu uus trio, milles osalevad Euroopa džässi tippu kuuluvad Mats Eilertsen Norrast ja Markku Ounaskari Soomest. Kavas on Randalu uusim looming.

Randalu, Eilertsen ja Ounaskari kohtusid aasta tagasi Oslos džässiloo ühes väärikamas, Rainbow stuudios, kus on salvestatud muu hulgas palju ECM-i märgiga välja antud albumeid. Toona kutsus muusikud oma uude kvartetti Norra saksofonist Trygve Seim. Ühiselt salvestati muusikat ning jõuti äratundmisele, et ka triona mõistavad pianist, kontrabassist ja trummar üksteist suurepäraselt. Nii tegutsetakse juba aastapäevad koos kahes grupis: Trygve Seimi kvartetis Helsinki Songs ja Kristjan Randalu triona.

«Meid seob kõlaesteetika,» selgitas Randalu. «Kava tuleb kindlasti kontrastne, sest minu uued lood on nõudlikud ja konkreetsed. Grupid, kus Eilertsen ja Ounaskari mängivad, on avatuma ja suurema improvisatsioonilise vabadusega. Mõlema oskus panustada maksimaalselt väga erinevates kontekstides, kaotamata isikupära ja virtuoossust, muudab uue trio tugevaks ja loominguliselt inspireerivaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles