Esimest koolikella helistasid õed ja sünnipäevalapsed

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile kõlas esimene koolikell kõigile Viljandi linnas ja maakonnas kooliteed alustavatele jütsidele. Paalalinna koolis lõid kooliaasta käima esimeses klassis õppima asuvad kaksikõed Lisanne ja Lisette Meremaa, kelle saatis kooliteele nende suurem õde Laura Meremaa.
Eile kõlas esimene koolikell kõigile Viljandi linnas ja maakonnas kooliteed alustavatele jütsidele. Paalalinna koolis lõid kooliaasta käima esimeses klassis õppima asuvad kaksikõed Lisanne ja Lisette Meremaa, kelle saatis kooliteele nende suurem õde Laura Meremaa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Paalalinna kooli huvijuht Kaija Mägi enne esimese koolikella aktust fotoaparaadiga I-b klassi uksest sisse astus, imestas ta, et klassis nagu polekski kedagi, ning andis hiirvaikselt istuvatele õpilastele naljatades loa hingata.

Elus esimest korda koolipinki istunud koolijütsid täitsid käsku ja hingasid kergendatult. Veel andis rõõmsameelne huvijuht teada, et koolis ei pea nii surmtõsine olema – siin on lubatud isegi naerda.  

Kui enamasti jälgisid koolijütsid ainiti klassi ees seisvat õpetajat, kellest saab neile järgmiseks kolmeks aastaks üks tähtsamaid inimesi, siis oli ka neid, kes ei suutnud ema ja isa käest veel lahti lasta. Paar tuba edasi, kus asusid kooliteele I-a klassi lapsed, lahistas väike prillidega poiss esimeses pingis südamest nutta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles