Tuleviku suvekuude saldo: üks võit ja 13 kaotust

Alvar Loog
, jalgpallihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel reedel koduväljakul Narva Transiga mänginud Viljandi Tulevik lõi vastase väravasse küll kaks palli, ent võiduks sellest ei piisanud. Pildil püüab Sander Kapper peaga paigalt nihutada narvalast Pavel Avdejevit.
Eelmisel reedel koduväljakul Narva Transiga mänginud Viljandi Tulevik lõi vastase väravasse küll kaks palli, ent võiduks sellest ei piisanud. Pildil püüab Sander Kapper peaga paigalt nihutada narvalast Pavel Avdejevit. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi Tulevik, kes kaotas reedel kodumurul 2:3 Narva Transile ja esmaspäeval võõrsil 0:1 Tartu Tammekale, paikneb enne Eesti meistrivõistluste Premium-liiga hooaja viimast mänguringi tabeli eelviimasel real, hoolimata asjaolust, et suvekuudel peetud 14 liigakohtumisest kaotas ta koguni 13.

Selle seeria sisse mahub mitu lootusetut suureskoorilist allajäämist tiitlipretendentidele Florale, Levadiale ja Kaljule, lisaks üks seisuga 1:4 lõppenud tööõnnetus Paides. Kuid koguni seitse kaotust 13-st pidi Tulevik vastu võtma pärast võrdset ja mõlemapoolsete võimalustega mängu üheväravalise vahega.

Kaotuste põhjusi võib otsimatagi leida kõigist liinidest: väravavahid on ebakindlad, keskkaitsjad passiivsed, äärekaitsjad mannetud, keskväljal napib loovust, kiirust ja jõudu ning ründajad põevad kroonilist suutmatust toimetada palle väravasse ka nendes olukordades, kus neid pealtnäha pole võimalik enam kuhugi mujale toimetada. Tugevalt annab tunda võimeka mängujuhi ja selge liidri puudumine. Ja sportlikku õnne, mida jalgpallis ka parimatel vaja läheb, pole Tulevikul viimasel ajal üldse olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles