Seaduse eiramist põhjendatakse teadmatusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et e-kauplemine on üle maailma järjest populaarsem, pöörab ka maksu- ja tolliamet sellele rohkem tähelepanu. Amet jälgib netikauplejaid nii sotsiaalmeedias kui spetsiaalselt kauba müügile keskendunud lehtedel.

«Oleme tuvastanud, et enamik e-kaubandusega seotud isikuid on noored, kes tihti põhjendavad ettevõtluse registreerimata jätmist teadmatusega,» ütles maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna revident Kaspar Raudla. Samuti on sagedased olukorrad, kus kontrollijatele väidetakse, et müüakse isiklikke riideid ja et välisriigist tellitud kaubad on kõik oma tarbeks mõeldud. «Samas on näha, et müüdud on uusi riideid ja tellitud kogused on väga suured,» tähendas Raudla.

Ette on tulnud ka omapärasemaid vabandusi. Näiteks ühel puhul väitis inimene, et oli ettevõtte jätnud registreerimata, sest ei osanud sellele nime valida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles