Juhtkiri. Õhus on pinget

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Ugala maja remont on sattunud ettenägematu asjaolu tõttu küsimärgi alla. Õhus on pinget ning võimalikest stsenaariumidest ei taha asjaosalised eriti rääkida.

Lühidalt: teater ei saa võtta vastu kahasse parima pakkumise teinud ehitusfirmade kätt, sest nood on eksinud riigihanke konkursi ühe nõude vastu, teisi lahendusi on aga raske lubada. Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi teada ei piisa olemasolevast rahast, et minna järgmise pakkuja juurde. Puudu olev summa tuleks leida Ugalal endal, kuid sellisel juhul peaks kultuuriministeerium selle leidma riigieelarvest. Ei ole välistatud, et korraldada tuleb uus konkurss.

Rahakitsikus on üks, aga mitte ainus pinge põhjus. Laialt ei ole käes ka aega. Kas või seepärast, et teatrielu käib konkreetsete tsüklite järgi. Juba praegu on selge, et Ugala remont ei saa valmis tuleva aasta 1. septembriks, nagu veel hiljuti plaanis oli. Mõistagi on teatri ja Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi huvi kaotada nii vähe aega kui võimalik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles