Tindipliiatsiga kirjutatud tekst kaob paberilt hetkega

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piloti FriXioni geelpliiatsi tint on temperatuuritundlik: kui kirjutatud tekst pliiatsi ülemise otsaga kustutada, muutub see ajutiselt nähtamatuks, jahedas ruumis ilmub aga iseenesest paberile tagasi.
Piloti FriXioni geelpliiatsi tint on temperatuuritundlik: kui kirjutatud tekst pliiatsi ülemise otsaga kustutada, muutub see ajutiselt nähtamatuks, jahedas ruumis ilmub aga iseenesest paberile tagasi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viimastel aastatel on populaarsust kogunud firma Pilot kustutatava tindiga geelpliiatsid. Kustutatavaks nimetatakse tinti siiski vaid rahvasuus.

Tootja sõnul on see temperatuuritundlik: soojas kaob iseenesest ja jahedas ilmub uuesti paberile.

Piloti FriXioni geelpliiatsid on kasutusel paljude koolide õpilaste seas. Suure-Jaani kooli klassiõpetaja Ülle Piir peab kustutava pliiatsi kasutamist algklassides põhjendatuks. Tema ütlemist mööda armastavad lapsed just Piloti pliiatsit, sest sellega saab koledad tähed ära kustutada ja need ilusamatega asendada. Klassiõpetajale endale meeldib see eelkõige seepärast, et sellega on kerge kirjutada ja lapsel on seda hea käes hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles