Sõudjad seavad end täna lohutussõitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste paarisaeruline neljapaat lõpetas Prantsusmaal Aiguebelette'is peetavate sõudmise maailmameistrivõistluste avasõidu pühapäeval viienda kohaga. Viies oli ka eile sõitnud Eesti paarisaeruline kahepaat.

Eesti neljapaadi meeskond toodi taas kokku Londoni olümpia aegses rivistuses: eessõudja tööd teeb viljandlane Kaspar Taimsoo, tema taga niinimetatud mootoriruumis sõuavad kogenud pärnakad Tõnu Endrekson ja Allar Raja ning vööripoolseimal kohal istub Andrei Jämsä.

Maailmameistrivõistlustel asus medalit ja olümpiapääset püüdma 16 kvartetti. Pühapäeval alustati kolme eelsõiduga poolfinalistide sõelumist, paraku Eesti neliku kohta väga häid uudiseid ei tulnud. Et pääseda otse 12 sekka, vajanuksid nad kohta oma sõidu kahe parema seas. Kahjuks piirdusid nad eelviimase ehk viienda kohaga. Selle sõidu kaks kvalifitseerujat olid Austraalia (aeg 5.43,37) ja Poola (5.43,67). Joone alla jäid mullune maailma- ja Euroopa meister Ukraina (5.47,08), Itaalia (5.48,60), Eesti (5.50,68) ning Venemaa (5.51,66).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles