Eesti koondisest suutis lõpetada vaid Josten Vaidem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuest startinud Eesti ratturist jõudis finišisse vaid Josten Vaidem.
Kuuest startinud Eesti ratturist jõudis finišisse vaid Josten Vaidem. Foto: Ahto Puu

Seitsmest etapist koosnenud noorte «Tour de France’iks» peetav «Tour de l´Avenire» algas Eesti koondisele lootustandvalt, kuid eri põhjustel lõpplahendus ilusaks ei kujunenud. Kuuest startinud Eesti ratturist jõudis finišisse vaid Josten Vaidem.

Viljandi rattaklubi kasvandik Vaidem sai laupäeval sõidetud tuuri viimasel etapil 63. koha. Kokkuvõttes lõpetas Olustverest pärit noormees 54. kohaga.

Möödunud neljapäeval sõidetud tuuuri viienda, väga mägisel 103-kilomeetrisel etapil olid juba varem katkestanud eestlaste Mihkel Räime ja Oskar Nisu kõrval sunnitud tuuri pooleli jätma ka Aksel Nõmmela, Silver Mäoma ja Timmo Jeret.

Tuuri aktiivseima ratturi särgis etappi alustanud Aksel Nõmmela oli selle endale juba põhimõtteliselt kindlustanud, sest rohkem aktiivsuspunkte velotuuril ei jagatud. Kahjuks oli Nõmmelal aga kehv päev ning ta ei suutnud peagrupi tempos püsida. Talle jäid appi Mäoma ja Jeret, et kaaslane ajalimiidis finišisse aidata. Kahjuks said mägise etapi keerulised laskumised saatuslikuks Jeretile, kes elas läbi raske kukkumise. Nõmmela ja Mäoma aitasid tiimikaaslasel kuristikust välja pääsed.

Ainsana Eesti koondislastest etapi lõpuni sõitnud Josten Vaidem sai sellel päeval kirja 70. koha ning oli tuuri kokkuvõttes 63.

Eelviimase, 128-kilomeetrise väga mägise sõidu lõpetas Josten Vaidem 42. kohaga ning tõusis üldkokkuvõttes 55. Tuur lõppes lühikese, 93,5-kilomeetrise, kuid väga mägise sõiduga, mille sisse jäi kolm esimese kategooria tõusu. Etapi võitis venelane Matvei Mamykin, Josten Vaidem sai 63. koha ning lõpetas nädalapikkuse raske katsumuse 54. tulemusega. Tuuri võitis eelmisel päeval liidriks tõusnud hispaanlane Marc Soler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles