Kodumaise toidu populariseerimiseks kuulutatakse september esimest korda Eesti toidu kuuks. Kuu jooksul on üle 30 Eesti toidule pühendatud ettevõtmise.
Eesti toidu kuu algab Karksi-Nuia meefestivaliga
Toidukuu algab Karksi-Nuia meefestivaliga ja lõpeb leivanädalaga Eesti põllumajandusmuuseumis. Eestvedamise koordinaator Kadi Raudsepp andis teada, et nende ürituste vahele mahuvad seenefestivalid, Põhjamaade toiduprofessionaalide kõrgetasemeline ärifoorum SAUCE 2015 ning Eesti toidu tutvustamine Helsingis, Pariisis ja Berliinis. Samuti pööravad kodumaise tooraine kasutamisele sellel ajal tavapärasest enam tähelepanu mitukümmend Eesti tipprestorani.
«Eesti toidu kuu võtab kokku olulisemad septembris toimuvad festivalid ja sündmused ning avab saagiajal meie toidukultuuri kogu selle kirevuses,» ütles Kadi Raudsepp. «Eesti inimesed peavad oluliseks toidu kodumaist päritolu, sest meil kasvatatu ja toodetu on kvaliteetne, meele- ja suupärane. Selle võtab kokku ka kuu juhtmõte »Ma armastan Eesti toitu«.»
Eesti toidu kuul peetakse Eestis enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi.
Eesti toidu kuu programmi leiab www.eestitoit.ee.