Rimmu külas tegutsev ettevõte pälvis tubli maaparandaja tiitli

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Rimmukas juht Urmas Vahur
Osaühingu Rimmukas juht Urmas Vahur Foto: Erakogu

Eesti erametsaliit andis täna Lääne-Virumaal metsamajandajate kokkutulekul välja aasta parimate tiitlid. Parim metsamajandaja on Tõnu Mändla Valgamaalt, ent tubli maaparandaja eripreemia pälvis Viljandimaal tegutsev osaühing Rimmukas.

Rimmukas on tegutsenud 2009. aastast. Alates sellest ajast on ettevõte soetanud Rimmu külas kinnistuid. Praeguseks on ettevõttel 48,77 hektarit metsamaad. 2013-2014 tehti toetuse abil maaparandustöid: kaevati ligi üheksa kilomeetrit metsakraave ja kuivendati põlde ligi 60 hektaril. Maaparanduse käigus loodi ka kompaktne teedevõrk, mis lihtsustab metsade majandamist.

Alates 2011. aastast on Rimmukas aktiivselt tegelnud metsade majandamise ning lankide uuendamise ja kultuuride hooldusega. Kinnistul on tehtud harvendus- ja valgustusraied.

Metsamajanduslikke töid teevad põhiliselt kohalikud firmad. Tööde koordineerija ja tellija Margo Rüütli sõnul on kohalikud ettevõtjad head koostööpartnerid, kelle teenustele saab kindel olla.

Rimmuka juhi Urmas Vahuri sõnul tegutseb ta nii, et tulevikus kasvaks hästi hooldatud ja terve mets. Ettevõte plaanib lähiajal tähistada infotahvlitega nii kinnistutel asuvad vanad majakohad kui pärandkultuuri objektid.

Parimate metsamajandajate konkursil anti kokku välja seitse eriauhinda. Tänati ka metsaühistuid, kes tunnustamist väärt metsaomanikke konkursile esitasid.

Erametsaliidu teatel iseloomustab tublisid metsaomanikke tulevikku vaatav tegutsemine ning metsa majandamise järjepidevuse eest hoolitsemine. Lisaks on konkursil osalenud metsaomanikud aktiivsed ühistute liikmed, kes panustavad ühistegevusse ning oma metsaühistu arengusse.

«Tänavuse konkursi kokkuvõtteks teeb rõõmu, et nägime palju investeeringuid taristusse – teedesse ja kraavidesse. Korralik infrastruktuur on hea kinnitus, et Eestimaa erametsanduses on suund pikaajalisele ja läbimõeldud majandamisele,» ütles liidu juhatuse esimees Aira Toss.

Praegusel kujul teist aastat korraldatud metsamajandajate konkurss on järg 20 aastat asetleidnud talumetsamajandajate konkursile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles