Seadme rike jättis linna veeta

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi veetöötlusjaama ühe seina võtavad enda alla automaatikaseadmed, kust riket tuli otsida. Viga leiti läbipõlenud toiteplokist.
Viljandi veetöötlusjaama ühe seina võtavad enda alla automaatikaseadmed, kust riket tuli otsida. Viga leiti läbipõlenud toiteplokist. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eile kella 9 ajal hakkasid linlased Viljandi Veevärgi dispetšerile kurtma, et veesurve on harjumatult nõrk ning mõne aja pärast jäid kraanid sootuks kuivaks. Katki oli läinud veetöötlusjaama automaatika.

Järgmised paar tundi näitasid, kui kindel või haavatav on linna veesüsteem. Pool tundi pärast rikke algust lülitasid Viljandi Veevärgi töömehed inimestele joogivett andva süsteemi käsijuhtimise peale. «Selle ehitasime välja paar aastat tagasi, et oleksime rikete vastu paremini kaitstud,» selgitas Veevärgi juhataja Toomas Porro.

Seejärel hakkas vesi taas linna torustikus voolama, kuid puurkaevud ja veepuhastusseadmed seisid endiselt. Joogivesi tuli nimelt reservpaagist, kus seda oleks jätkunud pooleks ööpäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles