Juhtkiri. Kaamerate abil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Inimeste jälgimine on hell teema, mis võib kergesti konflikte põhjustada. Mõelgem kas või sellele, kui palju pahameelt tegi kolm aastat tagasi see, et tehnoloogiahiid Google sai valmis tänavavaate rakenduse.

Samas on kohti, kus jälgimise üle ei nuriseta. Kaamerad on üleval näiteks igas suuremas toidupoes. Me aktsepteerime seda, sest teame, et neid on vaja ühtelugu tegutsevate varaste tabamiseks. Niisiis taandub kõik lõppude lõpuks sellele, kas jälgimiseks on piisavalt mõjuv põhjus.

Sakala ei näe midagi halba asjaolus, et kaamerad on juba mõnda aega üleval olnud ka Viljandi põhikoolides. Nii kauplus kui õppeasutus on avalikud kohad, kus inimene peaks arvestama sellega, et teda nähakse. Olgem ausad: koolis võib tulla tõepoolest ette olukordi, kus salvestistest tõuseb palju kasu. Just sellepärast kaamerad ongi üles pandud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles