Viljandi sõpruslaev sai uue komandöri

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala sai täna uue komandöri.
Sakala sai täna uue komandöri. Foto: Kaitseväe peastaap

Mereväe laevastiku miinijahtija Sakala komandöriks sai neljapäeval vanemleitnant Ott Laanemets, kes vahetas välja üle kahe aasta sel ametikohal teeninud vanemleitnant Toomas Auväärti.

Miinisadamas sildunud Sakala tekil neljapäeval olnud tseremoonial anti komandörikohustused pidulikult üle. "Laevakomandöri ametikoht on iga mereväe taktikaohvitseri karjääri tegelik tipp-punkt. Hea on tunda jälle kõikuvat laevatekki jalge all. Peagi suundume merele, nii et pikka sisseelamisaega ei jää," ütles vanemleitnant Laanemets ametikoha ülevõtmisel.

Ta tänas endist komandöri hea töö eest. Vanemleitnant Auväärt jätkab teenistust mereväe laevastiku operatsioonistaabis.

Laanemets on tegevteenistuses 2000. aastast. Pärast ajateenistuse läbimist on ta teeninud erinevatel ametikohtadel laevadel Sulev, Admiral Pitka ning Admiral Cowan. Miinijahtija Sakala komandöriks suundus ta mereväe laevastiku mereväekooli taktikasektsiooni ülema ametikohalt.

Vanemleitnant Laanemets on lõpetanud mereväeohvitseri baaskursuse Kuninglikus Taani mereväeakadeemias, täiendanud end Ühendkuningriigis ja Belgias ning eelmisel aastal omandanud magistrikraadi Tallinna tehnikaülikooli mereakadeemias.

Miinijahtija Sakala on üks kolmest Eesti mereväe Sandown-klassi miinijahtijast. Teised sama klassi laevad on miinijahtijad Ugandi ja mereväe lipulaev Admiral Cowan. Lisaks kuulub mereväe sõjalaevastikku ka Lindormen-klassi tuukri- ja toetuslaev Tasuja.

Laeval on koostööleping Viljandi linnaga ning korra aastas peab linnavalitsus miinijahtija pardal oma istungi. Laevameeskonda võõrustab linnavalitsus igal aastal 1. amil, ümber Viljandi järve jooksu päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles