Riik andis Mulgi külastuskeskuse tarvis raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu Mulgimaa toetusrühm teeb kõige muu kõrval tutvust ka tulevase külastus- ja kompetentsikeskusega Sooglemäel.
Riigikogu Mulgimaa toetusrühm teeb kõige muu kõrval tutvust ka tulevase külastus- ja kompetentsikeskusega Sooglemäel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigihalduse minister Arto Aas allkirjastas lepingu, millega toetatakse Mulgi kultuuri instituuti 25 000 euroga, mis kulub Mulgimaa külastuskeskuse projekteerimisele.

«Riigile on oluline heade töökohtade ja kvaliteetsete teenuste kättesaadavus ning meeldiv elukeskkond igas piirkonnas. Selleks tuleb esile tõsta ressursse, mille poolest mõni maakond või regioon on tuntud,» ütles riigihalduse minister Arto Aas.

Mulgid soovivad taotluse kohaselt raha kasutada Mulgi külastuskeskuse projekti ettevalmistamiseks ja projekteerimiseks, et tutvustada piirkonna kultuuripärandit. Külastuskeskus planeeritakse rajada Helme valda Ala külla Sooglemäele.

Kevadel sai Arto Aasa allkirjastatud käskkirjaga 25 000 eurot Võru instituut, et arendada Vana-Võrumaa piirkonna ettevõtlikkust, suurendada tööhõivet ning säilitada sealset kultuuriomapära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles