Omavalitsuste juhid: meil ei ole pagulasi kuhugi panna

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle mais Malta ranniku lähedal toimunud päästeoperatsiooni käigus aidati Euroopasse rohkem kui 300 paadipõgenikku. Vähemalt sama suure hulga pagulasi peab Eesti Euroopa Komisjoni plaani kohaselt lähiaastatel vastu võtma.
Selle mais Malta ranniku lähedal toimunud päästeoperatsiooni käigus aidati Euroopasse rohkem kui 300 paadipõgenikku. Vähemalt sama suure hulga pagulasi peab Eesti Euroopa Komisjoni plaani kohaselt lähiaastatel vastu võtma. Foto: Reuters

Nädala algul läkitas sotsiaalministeerium omavalitsustele kirja, milles palus hinnata pagulaste vastuvõtmise võimalusi ja soovi. Sakala uuris Viljandi linnalt ja neljalt suuremalt vallalt, mida nemad pagulasteemast arvavad. 

Viljandi linnapea Ando Kivibergi sõnul hakkab linnavalitsus sotsiaalministeeriumi kirja arutama järgmise nädala istungil. Linnapea on seisukohal, et pagulasküsimusele tuleb läheneda ratsionaalselt.

«Viljandil on enda abivajajatelegi sotsiaalkortereid puudu. Sel juhul on vaja riigilt ja Euroopa Liidult ressursse, mille toel pagulastele sobilikud eluasemed ehitatakse või ostetakse,» rääkis Kiviberg. Tema hinnangul tuleb oma inimeste eest hoolitsemise nimel praeguste piiratud võimaluste juures niigi kõvasti pingutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles