Juhtkiri. Kas mu raha on alles?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Tahame seda või ei, aga pangakontol ootava raha hulk seostub otseselt sellega, kui palju vabadust ja võimalusi inimesel on. Pole siis ime, et on kombeks öelda: raha võiks alati rohkem olla.

Samas ei suuda sugugi kõik meist väga täpselt öelda, kui palju seda va vabadust ja võimalusi parajasti käes on. See pole tingimata rikaste inimeste lõbu, ehkki tõsi on see, et päris iga euro ei saa sellisel juhul arvel olla.

Õigupoolest on järge kaotada lihtne, kui kulutuste tegemises on tekkinud rutiin ning pole harjumust kontojääki  regulaarselt kontrollida. Ehk teisisõnu: kui vaatasite jäägi suurust vaid mõni tund tagasi, oskate ilmselt väga vähe eksides öelda, kui palju raha teil alles on. Kui viimati sai jääk üle vaadatud aga mõnda aega tagasi, võib pakkumine üksjagu mööda minna. Kõik, kes pole vähemalt paar viimast päeva oma rahaasju uurinud, võivad selle väite paikapidavust enda peal katsetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles