Videoekskursioon. Ugala teatri ajutine kodu äärelinna tööstusangaaris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kest ja sisu. Väljast näeb aadressil Pargi tänav 1c asuv roheline angaar välja ikka samasugune nagu varem.
Selle sisemus on aga napilt kahe kuuga
tundmatuseni muutunud.
Kest ja sisu. Väljast näeb aadressil Pargi tänav 1c asuv roheline angaar välja ikka samasugune nagu varem. Selle sisemus on aga napilt kahe kuuga tundmatuseni muutunud. Foto: Marko Saarm / Sakala

​Heas teatris sünnib vaat et igal õhtul mõni ime, mis inimesi vaimustusest käsi kokku lööma sunnib. Ent see, mismoodi Viljandi politseimaja taga asuvast tööstusangaarist sai vähem kui kahe kuuga Ugala teatrile tore ajutine kodu, on juba omaette ime.

«Esimene etendus on 19. septembril – Ott Aardami ja Oskar Lutsu «Making of «Kapsapea»,» räägib teatrijuht Kristiina Alliksaar õhinal, jätmata vähimatki kahtlust, et peab seda lavastust igati vääriliseks erilist hooaega sisse juhatama.

Ehkki teater kaalus mitut kohta, kuhu oma maja remondi ajaks kolida, jõudis ta tänavu kevadel järeldusele, et suure tehaseruumi ümbertegemine black box’iks ehk mustaks saaliks annab kokkuvõttes kõige parema tulemuse. Et see oli õige otsus, on Alliksaare sõnul nüüdseks selgemast selgem. «See, mis siia meie video- ja valgusjuhi Kristjan Suitsu kavandi järgi on loodud ja mida lähinädalatel veel luuakse, on minu meelest suisa suurepärane,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles